Nieuwe Zonwering nodig?

Bespaar tot wel 30% aan Kosten!
Vraag Offertes aan voor Zonwering.

Zonneschermen

GRATIS offertes aanvragen en vergelijken bij zonnescherm leveranciers:

Zonnescherm offertes aanvragen

 Wat is een zonnescherm?

Een zonnescherm (ook: luifel) is een zonwering die aan de buitenzijde van de gevel is opgehangen. Zonneschermen zijn gemaakt van textiel en kunnen met de hand of met behulp van een elektromotor worden opgehaald en neergelaten.

Er zijn verschillende zonneschermen:

Markiezen

Dit zijn (meestal) houten u-vormige ramen die door middel van scharnieren aan elkaar zijn bevestigd. Het achterste raam zit aan de gevel bevestigd. Het geheel is met doek omspannen.

Uitvalschermen

Uitvalschermen bestaan uit een acryl doek met slechts 1 u-vormig raam eraan, dat tot 90 graden kan kantelen. Het doek wordt opgerold op een rol die zich aan de gevel bevindt.

Knikarmschermen

Knikarmschermen hebben, net als uitvalschermen, een rol waaromheen een doek is gewikkeld aan de bovenzijde. Aan het uiteinde bevindt zich echter geen raam, maar slechts een balk, die door middel van twee scharnierende armen onder een schuine hoek aan de gevel zijn gemonteerd. Knikarmen zijn ongeschikt op plaatsen waar de wind vat kan hebben op het zonnescherm.

Deze website bevat content uit de de vrije encyclopedie Wikipedia welke gebruik maakt van de "GNU Vrije Documentatie Licentie".